Menu

Jason Isbell and the 400 Unit [US] | Stockholm

Stockholm

Münchenbryggeriet
söndag, 12 november 2017 kl:19:00

Support: Tift Merritt


Jason Isbell och hans makalösa band the 400 Unit håller precis på att färdigställa uppföljaren till Grammy-dekorerade albumet ‘Something More Than Free’ från 2015. Albumet är inspelat i legendariska RCA Studio A i Nashville som numera är hemmaborg för hyllade producenten Dave Cobb och ges ut till sommaren. Det är första gången sedan ‘Here We Rest’ (2011) som avsändaren är ‘Jason Isbell and the 400 Unit’. Bandet består, precis som på ‘Something More Than Free’, av Derry deBorja (keyboards), Chad Gamle (trummor), Jimbo Hart (bas) och Sadler Vaden (gitarr).


Den teaser-video som Isbell publicerade i början av februari vittnar just om att han samlat sitt Grammy-vinnande team, skruvat upp förstärkarna ett par hack och skapat något som mycket väl skulle kunna bli både stort och bombastiskt.


Lagom till Record Store Day I april ger bandet också ut en special-vinyl ‘Live from Welcome to 1979’ som spelades in direkt till master i Welcome to 1979-studion i Nashville. Det är en samling av fem covers (Rolling Stones, John Prine, Candi Staton och Bruce Springsteen) samt Isbells egna ‘Never Gonna Change’.


I januari 2016 fick vi se en utsåld och makalös spelning på Berns som kvalade in på många “årets bästa spelningar” listor, och gissningsvis kommer även summeringen av 2017 innehålla Jason Isbells namn.


Support på spelningen är Tift Merritt som nyligen gett ut hyllade ‘Stitch of the World’. Det är första albumet på fem år för North Carolina-bördiga Merritt, som den här gången tagit hjälp av Sam Beam (Iron & Wine) med både låtskriveri och musicerande.


Münchenbryggeriet (ursprungligen Münchens bryggeri) är ett mäss- och konferenscenter som ligger vid Söder Mälarstrand på Södermalm i Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 12 november 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Münchenbryggeriet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad